Ha tetszett, oszd meg...

" />

Forma1: Kimi Räikkönen és Fernando Alonso véleménye a 2014 -es Ferrariról…

Szerkesztő: Balogh Zoltán | Frissítve: 2014. 02. 23.

Forrás: f1-live.hu – A Scuderia Ferrari finn világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen szerint az F14-T gyakorlatilag még semmit sem mutatott a teljesítményéből.

A „Jégember” pénteken és szombaton ült autóba. 2007 Forma-1 világbajnoka összességében egy pozitív tesztet zárt, és elégedetten nyilatkozott a bahreini tesztsorozat első négy napját követően.

Räikkönen, aki az utolsó percekben falnak kente a Ferrarit, elmondta, ennél sokkal több van az autójában.

„A csapattal még nem kezdtük meg a teljesítmény tesztelését, tehát ennél sokkal több van az autóban. Nyilvánvaló, hogy a Mercedes például erősnek tűnik, de mi csak magunkkal foglalkozunk, és a jövő hét lesz az, amikor először a teljesítményre koncentrálhatunk.” – mondta a riporterek előtt Räikkönen.

„Az előttünk álló négy nap sok kérdésre választ ad majd, de a legfontosabb az lesz, hogy hol fogunk állni Melbourne-ben a rajtrácson. Még mindig sok mindent kell teszteltünk az autón, de úgy véljük, hogy az irány megfelelő és a sebesség jönni fog.

Eddig összességében pozitív tesztnapokat zártunk, de hibák és problémák mindig vannak, hiszen erről szólnak a tesztek.”

„Sok területen képesek voltunk nagy előrelépést megtenni, és immáron kényelmesebben érzem magam az autóban, ami fontos. Most az a legfontosabb, hogy az autót felkészítsük az utolsó négy napra, mert sokat szeretnénk vele körözgetni a hosszabb etapok miatt.”

2005 és 2006 világbajnoka már nagyon várja az utolsó négy tesztnapot Bahreinben, amikor is odaléphet az új Ferrarinak.

Fernando Alonso bizakodó, de néha természetesen a riválisokra is rápillant.

„Az első és legfontosabb, hogy magunkra összpontosítsunk és egy megbízható autót küldjünk pályára. Az idei téli tesztünk eddig összességében pozitívan alakult, és úgy vélem, hogy erősek lehetünk a szezonban, de nyilvánvaló, hogy a Mercedes is hasonló cipőben járhat.

De még mindig sok a kérdőjel és abban is biztos vagyok, hogy a Mercedes és a McLaren mellett a Red Bull, valamint a Lotus is erős lehet. Lehetséges, hogy most van némi nehézsége a Renault-nak, de ez csak egy pillanatnyi állapot. A szezon rendkívül hosszú, és az idei évben semmit sem vehetsz biztosra.”

„Elégedett vagyok a Ferrari megbízhatóságával, de persze ezen a területen nem lehetünk maximálisan elégedettek. Ez az idei évre különösen igaz lehet, mert az új csomagot valószínűleg még a szezon későbbi részében is tanulni fogjuk.”

„A teljesítményt illetően pedig elmondhatjuk, hogy ezen okok miatt nagy ugrásokat láthatunk majd a szezon során. Ez egyszerűen amiatt van, mert mindenki ismerkedik az új csomaggal, és abból nehéz lesz kihozni a maximumot. Ez valahol egy tanulóév is, de a célunk az, hogy futamokat nyerjünk és a végén miénk legyen mindkét trófea.”

„Úgy vélem, hogy a sebességünk meglehet ehhez, és hamarosan kiderülhet, hogy mennyire gyors az autónk. Az érzéseim pozitívak, de az elmúlt évekről már megtanulhattam, hogy még ezen a szinten is rendkívül gyorsan megváltozhat a helyzet.

A Red Bull tavaly például az idény második felében verhetetlen volt, noha pár futammal azelőtt még szorosabb csatákat láthattunk velük. Természetesen szeretnénk erősen kezdeni a szezont, és a cél az, hogy végig versenyképesek legyünk.”

„Sokat tanultunk a tavalyi szezonból, és az új Forma-1 sok lehetőséget rejt magában. És ez az, amit ki kell használnunk.”


div id=text/javascript text/javascript